
Přehled odrůd
- MANTA
-
BENTE
Trochu „jinej slaďák” pro České pivo.
- Vysoký výnos zrna
- Špičková sladovnická kvalita
- Velké zrno
- Velmi dobré zdraví
DOPORUČENÍ PRO PĚSTOVÁNÍ
MANTA je velmi plastická odrůda, kterou lze pěstovat ve všech sladovnicky významných půdně-klimatických podmínkách. Pěstitel se může na MANTU spolehnout i díky výtečnému zdraví a dobré odolnosti proti poléhání s hodnotou 6,9. MANTA je v současné době nejranějším sladovnickým ječmenem na českém trhu.
DOPORUČENÍ PRO PĚSTOVÁNÍ V SUCHÝCH ROČNÍCÍCH
MANTA má schopnost relativně dobře udržet nižší hladinu NL v zrnu i v suchých ročnících. Přesto v případě nebezpečí vyššího obsahu NL lze využít u odrůdy MANTA některá technologická opatření. MANTA je nejranější sladovnická odrůda pro České pivo“ a i proto je u ní možno snížit obsahu NL při využití Molybdenu ve fázi do BBCH 36–37 v dávce 30– (60 g) v kombinaci s nižšími dávkami (až 1/2 z obvyklé doporučené dávky) strobilurinu či některých SDHI ve fází BBCH 61. Toto ovšem neplatí u pozdnějších či více odnožujících odrůd. I proto je MANTA velkým přínosem pro pěstování sladovnického ječmene. Její ranost a střední odnoživost jsou i v tomto případě velkou výhodou.
- - - - | - - - | - - | - | 0 | + | + + | + + + | + + + + |








































































- - - - | - - - | - - | - | 0 | + | + + | + + + | + + + + |






























































































































Před setím | 40 – 60 kg N/ha (nejlépe v močovině, zapravit / dle předplodiny a půdních podmínek) |
Poč. odnožování (EC 21 – 22) | 30 – 40 kg N/ha + CCC 0,5 – 0,7 l/ha (v suchém jaru CCC vynechat) |