Bonus na osivo kukuřice a sóji
Sorten-icon Vyhledávač odrůd

Zobrazit odrůdy
Váš poradce
Váš dodavatel řepky
Ke stažení
Katalog KUKUŘICE, SÓJI a SLUNEČNICE 2024
Katalog JARO 2024
Zobrazit vše

Nová plodina v sortimentu SAATEN-UNION

Slunečnice se řadí k nejpěstovanějším olejninám napříč celým světem. Stejně jako v případě kukuřice, zaznamenává i slunečnice znatelný progres v práci šlechtitelů.

Prakticky má dnes pěstitel na výběr ze tří způsobů pěstování této plodiny. Za posledních 20 let vývoj ploch slunečnice poněkud kolísal a pěstitelské roky s vyššími plochami slunečnic záhy střídaly roky s nižšími plochami. Jejich opětovný a zároveň stabilnější nárust lze vidět až v posledních dvou letech. Kromě již zmíněného se zvyšování ploch věnovaných slunečnicím předpokládá i do budoucna. V reakci na aktuální situaci na trhu, kdy se setkáváme s nedostatkem slunečnicového oleje, s tím související zvýšenou poptávku po osivu a z toho plynoucí rychle narůstající ekonomickou atraktivitu pěstování slunečnice, se společnost SAATEN-UNION rozhodla své portfolio o tuto plodinu rozšířit a od letošního podzimu Vám tedy nabízíme hned tři nové hybridy slunečnice.

Sortiment slunečnic je tak zastoupen všemi dosud pěstovanými typy hybridů. Jedná se o herbicid-tolerantní odrůdu s vysokou tolerancí k účinné látce tribenuron-methyl, známou pod jednotným označením Express Sun, hybrid má název ALEXA SU. Dále je nabízena herbicid-tolerantní odrůda PRETORIA CLP s vysokou tolerancí k účinné látce imazamox, známá pod obchodním označením Clearfield® Plus, a třetí odrůdu představuje hybridní slunečnice pro konvenční způsob pěstování AUSTRALIA. Sortiment slunečnic SAATEN-UNION tak s úspěchem může oslovit pěstitele všech herbicidních technologií pěstování.

Přehlednou nabídku všech jmenovaných nových hybridů slunečnice najdete kromě našich webových stránek také k nahlédnutí či ke stažení jako součást katalogu Kukuřice, slunečnice a sója 2023.

Ing. Pavlína Hladíková,
produktový manažer slunečnice SAATEN-UNION CZ s.r.o.